De eerste stap is gezet

Wat leuk dat je jezelf hebt aangemeld!

Je hebt je zojuist aangemeld voor ons gratis spreekuur. Om te voorkomen dat je lang in de wachtkamer moet zitten zullen wij contact met je opnemen om een exacte tijd af te spreken. 

Vergeet niet om je identiteitsbewijs en een groot badlaken mee te nemen. We kijken er naar uit om je te verwelkomen!

Fysiotherapie Oss, Impact Health & Performance, Jason van Ieperen Fysiotherapeut

Toch liever direct behandeld worden?

Fysiotherapie Oss, Enkel/voet
Via zorgverzekering of Vanaf €291

Wil je toch liever direct behandeld worden? Dat kan! Maak online een afspraak of neem telefonisch contact met ons op om direct een intake + behandeling in te plannen. 

Keer terug sterker dan ooit

Doe je mee?

Hard werken, duurzaam resultaat

werkwijze

Tijdens het intakegesprek gaan we een goed beeld krijgen van jouw klachten en gezondheidssituatie. Dit is een belangrijke eerste stap om de best mogelijke behandeling voor jou te kunnen bepalen. Het verloop van het intakegesprek ziet er als volgt uit:

 1. Anamnese: We beginnen met het stellen van vragen over je medische geschiedenis en achtergrond. Dit omvat vragen over je klachten, de duur ervan, eventuele eerdere blessures, operaties of medische aandoeningen, en medicatiegebruik.

 2. Klachtverheldering: We zullen dieper ingaan op de specifieke aard van je klacht(en) en de factoren die mogelijk van invloed zijn op de ernst of frequentie van je klachten.

 3. Doelen en verwachtingen: We willen ook graag weten welke doelen je hebt met fysiotherapie en wat je verwacht van de behandeling. Dit helpt ons om samen realistische doelstellingen te stellen voor jouw herstel.

 1. Observatie: De therapeut kan beginnen met het observeren van je houding, bewegingen, en eventuele zichtbare afwijkingen.

 2. Bewegingsonderzoek: De therapeut zal je vragen om bepaalde bewegingen uit te voeren om de range of motion (bewegingsvrijheid) van gewrichten en spieren te beoordelen.

 3. Kracht- en flexibiliteitstesten: De fysiotherapeut kan verschillende tests uitvoeren om de kracht en flexibiliteit van specifieke spieren en gewrichten te meten.

 4. Specifieke tests: Afhankelijk van je klacht kunnen er specifieke tests worden uitgevoerd om bepaalde aandoeningen of beperkingen uit te sluiten of te bevestigen.

 5. Palpatie: De therapeut kan ook met de handen voelen (palpatie) om te zoeken naar gevoelige of gespannen gebieden in spieren, pezen en gewrichten.

 6. Diagnose: Op basis van de bevindingen uit het onderzoek en de informatie uit het intakegesprek kan de fysiotherapeut een voorlopige diagnose stellen.

Het behandelplan begint met het vaststellen van specifieke doelstellingen die de patiënt wil bereiken. Deze doelen worden in samenspraak met de patiënt opgesteld en zijn gericht op het verminderen van pijn, het verbeteren van functie en mobiliteit, het vergroten van kracht of uithoudingsvermogen, of het terugkeren naar bepaalde activiteiten of sporten. Het stellen van duidelijke en haalbare doelen is belangrijk om de voortgang van de behandeling te kunnen evalueren.

Na de intake en het onderzoek zal de fysiotherapeut een behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw specifieke situatie en doelen. Het behandelplan kan bestaan uit:

 • Patiënteneducatie: voorlichting en advies over waar je last van hebt, wat je er aan kan doen en hoe lang het duurt.
 • Passieve interventies: dit omvat de technieken en behandelingen die de therapeut toepast, zoals het verbeteren van gewrichtsbeweeglijkheid, massage, drukpunttechnieken, enzovoort.
 • Actieve interventies: dit zijn oefeningen die je zelf uitvoert om klachtenvrij te raken, zoals oefeningen voor coördinatie, beweeglijkheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.
 • Zelfmanagement: we werken samen aan het ontwikkelen van een plan waarmee je zelf actief aan je herstel kunt werken. We streven naar een gezamenlijke inspanning, waarbij je niet alleen afhankelijk bent van de therapeut. Trekken aan een dood paard, dat doen we hier niet.

Na 6 tot 8 weken na het intakegesprek maken we indien nodig een tussenevaluatie om de voortgang te beoordelen en ervoor te zorgen dat we op de snelste weg naar herstel blijven.

Wanneer de therapie niet het gewenste resultaat oplevert, ondanks onze inzet, zullen we andere behandelmethoden en technieken overwegen. Fysiotherapie is namelijk een vak en geen behandeling op zich. We hebben een uitgebreid netwerk van therapeuten en specialisten tot onze beschikking om ons te ondersteunen. Indien nodig kunnen we second opinions regelen en patiënten terugverwijzen naar de huisarts voor aanvullend onderzoek in het ziekenhuis. We zijn vastberaden om een passende oplossing te vinden en schuwen niet om andere opties te verkennen. Pappen en nathouden, daar doen we niet aan.

Als je tevreden bent met het behaalde resultaat, sluiten we het traject af. Je krijgt alle benodigde tools en adviezen om zelfstandig de situatie te kunnen beheersen. Mocht je later nog vragen hebben of opnieuw hulp nodig hebben, staan wij altijd voor je klaar.