Hoe je de beste fysiotherapie in de buurt vindt | Fysiotherapie in Oss
Bij het kiezen van een goede praktijk fysiotherapie in de buurt, is het van belang dat je een fysiotherapeut zoekt die de kern van het probleem aanpakt. Dit klinkt logisch, maar regelmatig zien we nog mensen die onvoldoende zijn geholpen bij andere praktijken in Oss. Wat er dan vaak gebeurt is symptoombestrijding. Je wilt juist de onderliggende problemen aanpakken. Fysiotherapie zal daar naar moeten streven. Zodat je weer kan deelnemen aan dagelijkse activiteiten en sport zonder pijn of beperkingen. In dit artikel gaan we je leren de juiste praktijk te kiezen.
Spoiler alert: Impact Health & Performance is niet de beste praktijk voor iedereen! Ontdek wie er bij ons past Aandoeningen
Inhoud
De beste fysiotherapie in de buurt: waar let je op?
Bij het zoeken naar de beste fysiotherapie in de buurt, is het essentieel om verschillende factoren te overwegen. Hier zijn enkele tips om je te helpen goede fysiotherapie in de buurt te vinden:
1. Wat voor soort fysiotherapie heb je nodig?
Bedenk eerst welke soort fysiotherapie je nodig hebt. Elke fysiotherapeut kan rugklachten behandelen, Sportblessures kunnen het best bij een sportfysiotherapeut, Bekkenbodemproblemen passen het best bij een bekkenfysiotherapeut, etc. Vaak vind je op de website welke specialisme er aanwezig zijn en welke aandoeningen de therapeuten behandelt.
We kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet waar je last van hebt. Daarom is het goed om bij de fysiotherapeut vooraf te informeren.
2. Wil je een grote of kleine praktijk?
Een grote praktijk is niet altijd beter dan een kleine praktijk. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen.
In een kleine praktijk ben je in de meeste gevallen geen “nummertje”. De behandeling is vaak toegankelijker en persoonlijker. Bij sommige kleine praktijken krijg je zelfs een Whatsapp bericht met of je last hebt gehad van de behandeling. Daar is in een grote praktijk meestal geen tijd voor. Targets behalen is daar belangrijk in verband met het dekken van hoge kosten. Al met al, een persoonlijke aanpak en dat kleine beetje extra kan voor jou wellicht het verschil maken.
Daarentegen hebben grote praktijken vaak meerdere disciplines onder zich. Zo kunnen er naast fysiotherapeuten ook diëtisten en logopedisten aanwezig zijn. Mocht je deze diensten nodig hebben, dan is het handig om telkens maar naar een locatie te hoeven reizen. Misschien kun je zelfs de behandelingen achter elkaar plannen. Wel zo efficiënt.
Uiteindelijk wordt je in een praktijk met 20 fysiotherapeuten ook maar door 1 therapeut behandeld. En komt die therapeut er niet uit, dan kan je net als bij een kleine praktijk een second opinion krijgen van een andere fysiotherapeut.
Uiteindelijk gaat het erom waar jij je fijn bij voelt. Beide soorten praktijken krijgen jou van je klachten af.
3. Vermijd pappen en nathouden- praktijken
Wanneer je een lekkage hebt, dan wil je graag dat de loodgieter de lekkage opheft. Wat doe je wanneer de lekkage blijft terugkomen? Inderdaad, je zoekt naar een andere loodgieter.
Hetzelfde principe kun je toepassen bij fysiotherapie. Een praktijk waar je elke week, om de week of misschien 1x in de 6 weken moet terugkomen om klachten te verminderen, is vaak bezig met symptoombestrijding in plaats van oplossen van het onderliggende probleem. Goed voor de portemonnee van de praktijk, slecht voor de alsmaar stijgende zorgkosten.
Bedenk jezelf het volgende: zou ik €40-50 over hebben voor deze behandeling, wanneer ik zelf zou moeten betalen? Als het antwoord nee is, dan is het handig om te zoeken naar een praktijk die profileert met de oorzaak aanpakken.
4. Vraag om aanbevelingen en bekijk online recensies
Vraag aanbevelingen van je vrienden, familie of collega’s. Persoonlijke verwijzingen kunnen waardevolle inzichten bieden in de kwaliteit van dienstverlening en de algehele patiëntervaring.
Bekijk online reviews op bijvoorbeeld Google en probeer de echtheid te beoordelen. Bekijk de website en zoek op teampagina naar erkende en ervaren fysiotherapeuten. Zoek naar een therapeuten met meer dan 5 jaar ervaring, of een praktijk waar een junior fysiotherapeut (<5 jaar) terug kan vallen op de meer ervaren therapeuten.
5. Beoordeel de praktijk faciliteiten
Bezoek de praktijk of bekijk hun virtuele rondleiding, indien beschikbaar. Beoordeel de netheid, toegankelijkheid en beschikbaarheid van de benodigde apparatuur of faciliteiten die vereist zijn voor jouw behandeling.
6. Overweeg locatie en toegankelijkheid
Kies een praktijk die gunstig gelegen en gemakkelijk bereikbaar is, vooral als je regelmatige bezoeken nodig hebt. Houd rekening met factoren zoals parkeergelegenheid, openbaar vervoer en de nabijheid van jouw huis of werkplek. Bedenk echter wel dat de fysiotherapeut op de hoek misschien niet het best bij jou en jouw klachten past. Soms moet je net wat verder reizen voor de beste behandeling die bij jou klacht past.
7. Evalueer kosten en verzekeringsdekking
Informeer naar de kosten van fysiotherapie en of de praktijk jouw zorgverzekering accepteert. Het vooraf begrijpen van het financiële aspect kan je helpen een weloverwogen beslissing te nemen.
Maak een weloverwogen beslissing
Uiteindelijk wil je een weloverwogen beslissing maken voor fysiotherapie in de buurt.
- Je wil niet te ver hoeven reizen
- een praktijk die er goed uitziet
- een praktijk die hygiënisch is
- een therapeut met > 5 jaar ervaring
- een persoonlijke benadering, word geen nummertje
- een therapeut die het onderliggende probleem aanpakt, geen symptoombestrijding.
Impact Health & Performance is niet de beste praktijk voor iedereen
Hoewel we zoveel mogelijk mensen willen helpen bij het realiseren van hun volledige potentieel door middel van hoogwaardige gezondheidszorg en sport performance begeleiding, weten we dat we niet iedereen kunnen helpen. Soms is het beter om een andere praktijk te zoeken. Bijvoorbeeld bij:
- Hand- en pols klachten
- COPD
- en niet aangeboren hersenletsel.
We zijn ervan overtuigd dat iedereen het recht heeft om een gezond en vervullend leven te leiden, en we willen onze klanten inspireren en ondersteunen om dit te bereiken. Daar hoort ook het kennen van je eigen grenzen bij.
Bekijk hier met welke klachten we u wel kunnen helpen: Aandoeningen