Fysiotherapie kruisband Oss
Deskundig herstel bij Impact Health & Performance.
Fysiotherapie Kruisband Oss – Een gescheurde kruisband is een veelvoorkomende knieblessure. Vooral bij sporten zoals voetbal, basketbal of skiën. Je kunt de voorste en de achterste kruisband scheuren. Bij deze blessure voelt je knie vaak instabiel en ervaar je pijn en zwelling.
De voorste kruisband is een belangrijk bandje in je knie dat zorgt voor stabiliteit. Als deze band scheurt, kan je knie minder goed functioneren en ben je beperkt tijdens sport en in het alledaags leven.
Voor effectieve behandeling en herstel ben je bij Impact Health & Performance in Oss op de juiste plek. Wij bieden deskundige begeleiding om je knie weer sterk en stabiel te maken, zodat je terug kunt keren naar je sport of dagelijkse activiteiten.
Wil je meer informatie over kruisband revalidatie bekijk dan deze pagina: Kruisband revalidatie Oss
“Herstel van knieklachten en kom sterker terug!”
Keer terug sterker dan ooit
Doe je mee?
- Expertise knieklachten: Fysiotherapeuten met uitgebreide ervaring en expertise in het behandelen van knieklachten en kruisband revalidatie.
- Persoonlijk en op maat gemaakt: Volledig afgestemd op uw individuele behoeften en doelen.
- Resultaatgerichte benadering: Gedreven door resultaten. Gericht op behalen van meetbare en duurzame verbeteringen in jouw gezondheid en sportprestaties. Wij gaan voor niets minder dan jouw succes en zullen er alles aan doen om je te helpen uw doelen te bereiken.
- Voortgangsmonitoring: We houden voortdurend jouw vooruitgang bij en passen het behandelplan aan naarmate je sterker wordt.
- Herstel en Optimalisatie: Herstel van je knieklachten en kom sterker terug.
Hard werken, duurzaam resultaat
werkwijze
Tijdens het intakegesprek gaan we een goed beeld krijgen van jouw klachten en gezondheidssituatie. Dit is een belangrijke eerste stap om de best mogelijke behandeling voor jou te kunnen bepalen. Het verloop van het intakegesprek ziet er als volgt uit:
Anamnese: We beginnen met het stellen van vragen over je medische geschiedenis en achtergrond. Dit omvat vragen over je klachten, de duur ervan, eventuele eerdere blessures, operaties of medische aandoeningen, en medicatiegebruik.
Klachtverheldering: We zullen dieper ingaan op de specifieke aard van je klacht(en) en de factoren die mogelijk van invloed zijn op de ernst of frequentie van je klachten.
Doelen en verwachtingen: We willen ook graag weten welke doelen je hebt met fysiotherapie en wat je verwacht van de behandeling. Dit helpt ons om samen realistische doelstellingen te stellen voor jouw herstel.
Observatie: De therapeut kan beginnen met het observeren van je houding, bewegingen, en eventuele zichtbare afwijkingen.
Bewegingsonderzoek: De therapeut zal je vragen om bepaalde bewegingen uit te voeren om de range of motion (bewegingsvrijheid) van gewrichten en spieren te beoordelen.
Kracht- en flexibiliteitstesten: De fysiotherapeut kan verschillende tests uitvoeren om de kracht en flexibiliteit van specifieke spieren en gewrichten te meten.
Specifieke tests: Afhankelijk van je klacht kunnen er specifieke tests worden uitgevoerd om bepaalde aandoeningen of beperkingen uit te sluiten of te bevestigen.
Palpatie: De therapeut kan ook met de handen voelen (palpatie) om te zoeken naar gevoelige of gespannen gebieden in spieren, pezen en gewrichten.
Diagnose: Op basis van de bevindingen uit het onderzoek en de informatie uit het intakegesprek kan de fysiotherapeut een voorlopige diagnose stellen.
Het behandelplan begint met het vaststellen van specifieke doelstellingen die de patiënt wil bereiken. Deze doelen worden in samenspraak met de patiënt opgesteld en zijn gericht op het verminderen van pijn, het verbeteren van functie en mobiliteit, het vergroten van kracht of uithoudingsvermogen, of het terugkeren naar bepaalde activiteiten of sporten. Het stellen van duidelijke en haalbare doelen is belangrijk om de voortgang van de behandeling te kunnen evalueren.
Na de intake en het onderzoek zal de fysiotherapeut een behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw specifieke situatie en doelen. Het behandelplan kan bestaan uit:
- Patiënteneducatie: voorlichting en advies over waar je last van hebt, wat je er aan kan doen en hoe lang het duurt.
- Passieve interventies: dit omvat de technieken en behandelingen die de therapeut toepast, zoals het verbeteren van gewrichtsbeweeglijkheid, massage, drukpunttechnieken, enzovoort.
- Actieve interventies: dit zijn oefeningen die je zelf uitvoert om klachtenvrij te raken, zoals oefeningen voor coördinatie, beweeglijkheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.
- Zelfmanagement: we werken samen aan het ontwikkelen van een plan waarmee je zelf actief aan je herstel kunt werken. We streven naar een gezamenlijke inspanning, waarbij je niet alleen afhankelijk bent van de therapeut. Trekken aan een dood paard, dat doen we hier niet.
Na 6 tot 8 weken na het intakegesprek maken we indien nodig een tussenevaluatie om de voortgang te beoordelen en ervoor te zorgen dat we op de snelste weg naar herstel blijven.
Wanneer de therapie niet het gewenste resultaat oplevert, ondanks onze inzet, zullen we andere behandelmethoden en technieken overwegen. Fysiotherapie is namelijk een vak en geen behandeling op zich. We hebben een uitgebreid netwerk van therapeuten en specialisten tot onze beschikking om ons te ondersteunen. Indien nodig kunnen we second opinions regelen en patiënten terugverwijzen naar de huisarts voor aanvullend onderzoek in het ziekenhuis. We zijn vastberaden om een passende oplossing te vinden en schuwen niet om andere opties te verkennen. Pappen en nathouden, daar doen we niet aan.
Als je tevreden bent met het behaalde resultaat, sluiten we het traject af. Je krijgt alle benodigde tools en adviezen om zelfstandig de situatie te kunnen beheersen. Mocht je later nog vragen hebben of opnieuw hulp nodig hebben, staan wij altijd voor je klaar.
Reviews
Fysiotherapie en Sport Performance training in Oss
Bij Impact Health & Performance zijn we trots op onze klantgerichte aanpak en doelgerichtheid. We luisteren naar de unieke behoeften van elke individuele klant en bieden op maat gemaakte oplossingen om hun gezondheidsdoelen te verwezenlijken. Dit is hoe onze fysiotherapie en sport performance training in oss wordt gewardeert.
Ja, ik wil herstellen van mijn kruisband blessure!
Fysiotherapie bij gescheurde kruisband.
Maak vandaag nog een afspraak voor fysiotherapie bij een gescheurde kruisband en kom sterker terug!
Veel gestelde vragen
Vragen gerelateerd aan fysiotherapie
Dit hangt af van of je een aanvullende zorgverzekering hebt. Heb je deze, dan vergoed de zorgverzekering jou behandelingen fysiotherapie. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt hangt af van welke afspraken je hebt gemaakt met de zorgverzekering. Bekijk hiervoor je polisblad. Bij de meeste zorgverzekeraars kan dit gewoon online. Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Bekijk dan onze tarieven.
Sinds 1 januari 2006 is het mogelijk om zonder verwijsbrief direct een afspraak te maken bij de fysiotherapeut. Bij Impact Health & Performance in Oss waarderen we deze directe aanpak, omdat het jou in staat stelt snel en efficiënt te beginnen met je herstel. Je hoeft niet te wachten op een verwijzing van de huisarts; je kunt direct bij ons terecht voor een persoonlijke en deskundige begeleiding.
Ben je geopereerd of doorverwezen door een specialist, dan heb je ALTIJD een verwijzing nodig.
Als je een operatie hebt gehad en je hebt fysiotherapie nodig, zijn er een paar kosten waar je rekening mee moet houden. Eerst is er het ‘eigen risico’. Dit is een bedrag dat je elk jaar eerst zelf betaalt voor de meeste zorgkosten. Naast dit eigen risico vraagt je zorgverzekeraar ook een ‘eigen bijdrage’ voor fysiotherapie. Deze eigen bijdrage geldt voor de eerste 20 behandelingen.
Laten we zeggen dat je in totaal 50 fysiotherapiebehandelingen nodig hebt. Voor de eerste 20 behandelingen betaal je zelf. Dat is je eigen bijdrage. Vanaf de 21e behandeling betaalt je zorgverzekeraar de kosten.
Heb je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Dan kun je die gebruiken om de kosten van je eigen bijdrage (de eerste 20 behandelingen) te dekken. Zo helpt je extra verzekering je met de kosten.
Bij ons duurt een bezoek aan de fysiotherapeut maximaal 30 minuten. Als we klaar zijn voordat de tijd om is, mag je natuurlijk al gaan.
Wil je langer begeleid worden, bijvoorbeeld om samen door al je oefeningen te gaan? Dan kun je extra personal training boeken. Je zorgverzekering betaalt maar voor één fysiotherapiebezoek per dag. Voor de kosten van persoonlijke training, kan je onze tarieven bekijken.
Denk bijvoorbeeld aan:
- Rugklachten
- Nekklachten
- Schouderklachten
- Heupklachten
- Knieklachten
- Enkelklachten
- Spierblessures
- Peesblessures
- Sportblessures
- Ouderdomsklachten